|
Máglyarakás
piu79 2008.07.17. 15:49
Bár nem vagyok egy nagy szakács, ez még nekem is megy. Félúton egész érdekesen néz ki, de ne rémülj meg, a végeredmény nagyon finom!
Hozzávalók:
4 db tojás, 2 cs. Vaníliás cukor, 4-6 kanál kristálycukor, 1.5 l tej, 8-10 db kifli, 5 dkg margarin, alma, lekvár
Elkészítés:
A 4 db tojás sárgáját, 4 kanál kristálycukorral (plusz vaníliás cukor 2 cs.), 5 dkg margarint géppel összekeverjük. A kifliket felkarikázva nagy tálba rakjuk, az előbb elkészített masszához kb. fél liter tejet öntünk, jól eldolgozzuk, ráöntjük a kiflikre. A többi tejet lassan adagoljuk, amíg a kiflik (nem masszásra) beszívják.
A tepsit finoman kizsírozzuk, az aljára a kiflis-öntet kerül, rá vékonyra szeletelt alma-> betesszük az előmelegített sütőbe. Ha sül, le kell venni takarékra! Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, belerakunk 2 evőkanál lekvárt és cukrot, majd összekeverjük. Amikor a máglyarakás majdnem kész, rákenjük a tetejére, kb. 5 percre vissza a sütőbe, és kész!
| |