|
Rántotta magyarosan
2008.04.20. 14:19
Rántotta variációk minden napra:)
3-4 személyre számíts 8 tojást, 5 dkg húsos, füstölt szalonnát, 10 dkg debreceni kolbászt, 1 közepes fej vöröshagymát, 2 zöldpaprikát, 2 paradicsomot, egy késhegyni pirospaprikát, fél dl tejet és sót. A felkockázott szalonnát pirítsd üvegesre, fonnyaszd meg a zsírján a kockára vágott hagymát, szórd meg pirospaprikával, majd dobd rá a kicsumázott és felkarikázott zöldpaprikát, a felszeletelt kolbászt, valamint a hámozott, majd cikkekre vágott paradicsomot. Hintsd meg egy kis sóval, majd fedd le, s amikor a paprika már félig megpuhult, a fedőt levéve, lassan süsd el a levét. A tojásokat a tejjel és egy kis sóval habard el, majd lazán keverve add az eddigiekhez. Ha rezgősre sütöd, akkor a legjobb.
| |