,,Otthon van az ember, ahol gyökerei vannak, halottai az anyaföldben, ahol tegezik az embert, ahol nagyapja ültette diófának a gyümölcsét töri, és fát ültetve unokáira gondol."
Ezt a receptet én is a netről szedtem, de kipróbáltam, és nagyon finomra sikeredett. És egyébként is szerintem nincs elég húsos süti...
Hozzávalók: A tésztához: - 40 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 6 evőkanál víz,
- 1 evőkanál ecet,
- só ízlés szerint.
A töltelékhez: - 20 dkg gépsonka,
- 10 dkg füstölt főtt tarja, vagy sonka,
- 2 dl tejföl,
- bors ízlés szerint.
Elkészítés:
A vizet az ecettel és a sóval elkeverjük. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk majd a folyadékot hozzáadva tésztává gyúrjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A gépsonkát és a füstölt tarját/sonkát ledaráljuk, majd a tejföllel és ízlés szerinti bors hozzáadásával alaposan elkeverjük. A tésztát - gyufaszál vastagságúra - kinyújtjuk és négyzetekre vágjuk, melyekre az előkészített tölteléket halmozzuk. Széleit jól összenyomkodjuk, majd előmelegített sütőbe helyezzük. A hasék tetejét tojássárgájával megkenjük, hogy szép fényesek legyenek, és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.