|
Halászlé
jana48 2010.02.10. 14:57
Ha már kifogtátok a nagy halat, meg is kéne főzni. Mit szólnátok mondjuk egy jó halászléhez?
Név: |
Halászlé
|
Kategória: |
Halas ételek |
Hozzávalók: |
Ponty
Keszeg
Apróhal
Jó ha van 1 harcsa is
Zsír
Hagyma
Só
Paprika,erős Pisti
1szem burgonya
Köretnek:gyufatészta vagy hosszúmetélt |
Elkészítés: |
Hát akkor elkezdem szabadtérin,bográcsban!
Először is megfogom a hozzá való halakat a Dunában.(ponty,keszeg,törpe,egyéb,az se hátrány ha össze jön 1
harcsa) Én nyúzom a halakat,így nincs mellékíze. A hagymát megdinsztelem a bográcsban zsíron.Hozzá adom a
felszeletelt apróságot,fejet farkat,felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.Piros paprikát teszek bele,erős Pistit,sót 1
szem burgonyát,zöld paprikát.Kb.2órát főzöm lassú tűzön.Ezután átpasszírozom 1 nagyobb edénybe.Visszaöntöm a bográcsba a levet és öntök hozzá még 1 pötty vizet,felforralom.Beleteszem a halszeleteket,belsőséget és forrástól számítva 20perc múlva elkészül.Lehet turbózni,Gyufa tésztát vagy metéltet külön kifőzni és akkor Bajai lesz a vége.(hatalmas jó étvágyat) |
Elkészítési idő:150 perc
| |