|
Tejszínes-sonkás spagetti
piu79 2009.11.30. 13:37
Nem kell hozzá sokminden, finom, és laktató! Könnyű elkészíteni, hiszen nekem is sikerült! 
Alapanyagok:
1 cs. spagetti (500 g)
30 dkg sonka (ízlés szerint lehet füstölt sonka is)
2,5 dl tejszín (folyékony/főzőtejszín)
25-30 dkg reszelt sajt
olaj
1 fej fokhagyma (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
A "bevetés":
- A spagettit sós vízben megfőzzük.
- Közben a sonkát kocskákra vágjuk, a megpucolt egész fokhagymagerezdekkel egy kis olajon megsütjük. (Közben kavargatjuk, nehogy leégjen.)
- Amikor készen van (a fokhagymás sonka sütése), a tejszínt ráöntjük és pár percig főzzük, míg kicsit be nem sűrűsödik... (Vannak, akik úgy készítik ezt a receptet, hogy kiveszik a fokhagymát, mielőtt tejszínt öntenek rá.)
- Ekkorra körülbelül megfő a tészta. Leszűrjük.
- Az elkészült szószhoz hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd a szószt a tésztával.
Jó étvágyat!
| |